skip to Main Content

Watertoren Hollands Kroon
Een unieke locatie met veel mogelijkheden

Gewaardeerd tot een van de mooiste en hoogste watertoren van Nederland. De watertoren is daarom ook rijksmonumentaal en wordt gezien als de cultuurdrager van Noord-Holland.

Watertorens zijn ontwikkeld om de volksgezondheid van Nederland te verbeteren door schoon drinkwater te leveren. De watertorens zijn van groot belang geweest voor de gezondheid en levensduur van de Nederlandse bevolking. Deze bijzondere bestemming van de watertoren zetten wij door in het opleidingsprogramma ‘The Leader of Life’ waarin wij het geluk en de gezondheid van de Nederlandse bevolking vergroten!

Op het perceel van maar liefst 6335 m² vind je een unieke watertoren, een reinwaterkelder en een pomphuis. De authentieke details en industriële sfeer zijn intact gebleven. 

Wist je dat…

De watertoren in 1927 gebouwd is en ontworpen is door B.F. van Nieveld en W. Mensert

Met zijn 51,3 meter het de hoogste watertoren van Noord Holland is

De anderskleurige bakstenen een resultaat zijn een botsing tussen twee Engelse vliegtuigen tegen het einde van de Tweede wereldoorlog. 

 Met het materiaal van deze vliegtuigen is een stoffer en blik gemaakt die nu nog aanwezig is

De muren van de woning in de reinwaterkelder bekleed zijn met leer

De watertoren werd als de mooiste watertoren van Nederland gezien. Daarom is er exact dezelfde watertoren nogmaals gebouwd in Hoogkarspel

De BBQ van de watertoren alleen verplaatst kan worden met een heftruck!

Beschikbare ruimtes op het perceel

Op het perceel van maar liefst 6336 m² staan drie gebouwen; de watertoren, een reinwaterkelder en een pomphuis. Deze drie gebouwen zijn uitermate geschikt om sessies en meetings te houden. Naast deze drie gebouwen zijn er meerdere plekken in de tuin waar met mooi weer buiten gezeten kan worden. De volgende ruimtes en faciliteiten zijn aanwezig:

 • Eetgelegenheid, ontspanning en openhaard in Reinwaterkelder
 • Podium in de Reinwaterkelder
 • 2 slaapkamers + badkamer in Reinwaterkelder
 • Atelier in de Reinwaterkelder
 • Begane grond watertoren (keuken, tafels & stoelen aanwezig)
 • De houten nok in de watertoren
 • Verscheidene verdiepingen in de watertoren
 • Pomphuis (inclusief toilet)

De watertoren en zijn functie

Van origine is de watertoren gebouwd om de volksgezondheid te bevorderen. Tegenwoordig is de watertoren een bijzondere locatie waar onder andere het opleidingsprogramma ‘The Leader of Life’ zich huisvest.

Water

“De watertoren, reinwaterkelder en het pomphuis zorgden voor het water van alle huishoudens in Hollands Kroon. Water kan meer substantie oplossen dan elke andere vloeistof, inclusief zwavelzuur. Het wordt daarom ook wel het universele oplosmiddel genoemd. Ons eigen lichaam bestaat voor 65% uit dit prachtige water. Dit water is onze energie, de basis van de mens.”

Reguleren van druk

In de watertoren werd de druk van het water gereguleerd. De hoogte van de watertoren zorgde voor genoeg druk zodat het water door de waterleidingen naar de huizen gepompt kon worden. Naast de watertoren staat een reinwaterkelder wat een extra opslag was waar reserves werden opgebouwd. Wanneer er een piekbelasting in de watertoren was kon de reinwaterkelder de watertoren snel van water voorzien.

In ons dagelijks leven moeten we zelf ook werkdruk, tijdsdruk en sociale druk reguleren om gezond en gelukkig te kunnen leven. In de opleiding ‘The Leader of Life’ worden tools aangereikt om deze druk zo optimaal te kunnen reguleren en om reserves op te kunnen bouwen om voldoende op te kunnen laden voor stressvolle periodes. 

Energie

De kracht van de omgeving kan je gebruiken om meer energie te genereren. De watertoren is omringt door windmolens. Ze gebruiken een bestaand fenomeen wat ze omzetten in een kracht, energie opwekkers. Je uitzicht zijn energieopwekkers. Dat is ook het uitzicht wat wij willen bieden met de opleiding ‘The Leader of Life’. 

In deze opleiding leren we je om je energie beter te verdelen. We leren je een opslag of buffer te maken waar je energie uit kan putten. Deze energie kan je opdoen op verschillende gebieden: werk, privé, fysiek etc. Door deze tank steeds te vullen met dingen waar je energie van krijgt kun je ook beter omgaan met dingen die je misschien even wat meer energie kosten.”

Bekijk meer over het opleidingsprogramma ‘The Leader of Life’ en krijg meer grip op je (werk)leven!

Locatie
Compleet tot rust komen in de Kop van Noord Holland

De watertoren staat in de meest innovatieve gemeente van Nederland: Hollands kroon. De toren staat in oer Hollands gebied waar je complete rust en vrijheid vindt. Je hoeft hiervoor niet meer naar het buitenland, de schat ligt dichterbij dan je denkt!

 • Hollands Kroon wordt gevormd door de gemeenten Wieringen, Wieringermeer, Anna Paulowna en Niedorp.

 • Het is een landelijke gemeente met veel boeren, veeteelt, landbouw, bollenvelden en kassen.
 • De A7 is de enige snelweg in de gemeente.

 • Het aantal inwoners van de gemeente Hollands Kroon: 47.437

 • Het aantal inwoners voor Wieringerwaard: 1785
 • 10 minuten wandelen naar het natuurbad ‘Zwembad Wieringerwaard

 • 10 minuten rijden van het treinstation in Anna Paulowna

 • 15 minuten rijden van de zee bij Callantsoog

 • 20 minuten wandelen van het Amstelmeer (een grote recreatieplas)

 • 20 minuten rijden naar Den Helder

 • 45 minuten rijden van Amsterdam

The Leader of Life is ontstaan binnen Nolost Capital, een modern bureau gespecialiseerd in opleiding, onderzoek en advies. Dé HR Business Partner in het verhogen van arbeidsgeluk en organisatierendement door het doceren, analyseren en optimaliseren van HR Rendement.

Locatie Watertoren

Molenweg 41
1766HN Wieringerwaard
T +31 (0)30 30 20 495
E info@nolostcapital.nl

Nolost Group B.V.

KvK-nummer: 64997103
BTW-nummer: NL855939308B01

ING Bank:
BIC: INGBNL2A

IBAN: NL11 INGB 0007 1778 22

Back To Top