skip to Main Content
Stress Verbindt Mensen

Wist je dat het alom bekende knuffelhormoon ‘Oxytocine’ ook een belangrijk stresshormoon is? Wanneer je stress ervaart gaat je hart sneller kloppen, worden je spieren gespannen en komt er ook oxytocine vrij. Psycholoog Kelly McGonigal vertelt dat oxytocine tijdens een stressreactie je motiveert om steun te zoeken bij anderen. Stress zorgt er dus voor dat je in moeilijke situaties je omringt met andere mensen die je lief hebt.

Oxytocine beschermt ook je cardiovasculaire systeem tegen negatieve gezondheidsproblemen door stress, het helpt je bloedvaten ontspannen tijdens de stress. Het mooie is dat als je onder stress daadwerkelijk contact zoekt met anderen om steun te krijgen je meer van dit hormoon aanmaakt! Je stressreactie wordt dus gezonder en je herstelt sneller van stress. Is het niet fantastisch dat stress helpt om te verbinden met anderen? Zoek elkaar op als je stress ervaart en geef steun aan mensen in je omgeving die stress ervaren.

Bekijk de TED-talk ‘How to make stress your friend’ van Kelly McGonigal hier.

Quote: Helen Keller

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nolost Capital is een ervaren en betrouwbare partner

Wij hebben een onderwijserkenning van het CRKBO en zijn geaccrediteerd door het ministerie SZW voor sociale innovatie & duurzame inzetbaarheid. Tevens zijn we in 2014 gehonoreerd in de top 100 HR Experts van de wereld door de New York Times en Forbes. Daarnaast werken wij samen met diverse Universiteiten.

© 2020 Nolost Capital B.V. – algemene voorwaarden – anonimiteitsgarantie – privacy – disclaimer

Back To Top