skip to Main Content
Stress Is Hartstikke Goed!

Wist je dat stress fantastisch is? We hebben stress nodig om gedreven, gelukkig en gezond te zijn en te blijven. Stress ansich is niet de vijand! Jouw opvatting over stress en de invloed van stress op je gezondheid is wel van belang. Uit het 8-jarige onderzoek van Keller komt naar voren dat het ervaren van stress EN de overtuiging dat stress je gezondheid negatief beïnvloedt gerelateerd is aan een verhoogde kans op gezondheidsproblemen en zelfs overlijden.

Kortom, omarm stress en zie stress niet als iets negatiefs. Stress zorgt ervoor dat we kunnen presteren wanneer dit nodig is. De verhoogde hartslag, versnelde adem en gespannen spieren interpreteren wij vaak als angst, onzekerheid of als zenuwen terwijl je lichaam zich eigenlijk klaar maakt voor actie en je juist meer energie en kracht geeft om met de  situatie om te kunnen gaan. Vertrouw op je lichaam wanneer je stress ervaart. Je lichaam maakt zich klaar om succesvol te handelen in de situatie waarin je terecht bent gekomen. Je lichaam activeert je om een topprestatie te leveren!

Keller, A., Litzelman, K., Wisk, L. E., Maddox, T., Cheng, E. R., Creswell, P. D., & Witt, W. P. (2011). Does the perception that stress affects health matter? The association with health and mortality. Health psychology : official journal of the Division of Health Psychology, American Psychological Association, 31(5), 677-84.

Image credit: Amazon

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nolost Capital is een ervaren en betrouwbare partner

Wij hebben een onderwijserkenning van het CRKBO en zijn geaccrediteerd door het ministerie SZW voor sociale innovatie & duurzame inzetbaarheid. Tevens zijn we in 2014 gehonoreerd in de top 100 HR Experts van de wereld door de New York Times en Forbes. Daarnaast werken wij samen met diverse Universiteiten.

© 2020 Nolost Capital B.V. – algemene voorwaarden – anonimiteitsgarantie – privacy – disclaimer

Back To Top