skip to Main Content

Nolost Capital is dé HR Business Partner voor vooruitstrevende organisaties. Al meer dan 10 jaar boeken onze klanten succes met geluksmanagement. Op basis van deze ervaring en de ontwikkelingen binnen de wetenschap weten wij dat bevlogen medewerkers tot een hoger rendement van bedrijven leiden. Hierin blijken bepaalde HR thema’s cruciaal te zijn voor het optimaliseren van menselijk en financieel kapitaal. Het 7V Model van HR Rendement van Sven Rickli (2015) laat zien dat grip hebben op de volgende HR thema’s essentieel is voor de bedrijfsresultaten van een duurzame en succesvolle organisatie:

7V Model van HR Rendement (Rickli S.G., 2015)

Verzuim – kort en lang verzuim
Verloop – behoud en uitstroom
Vitaliteit – gezondheid en leefstijl
Verkoop – salesvaardigheden en omzet
Veiligheid – veilige processen en gedrag
Verandering – transities en fusies
Vertier – plezier en successen vieren

Moderne en succesvolle organisaties laten zien dat een sterke cultuur leidt tot hogere bedrijfsresultaten. De HR thema’s binnen het 7V Model van HR Rendement zijn het fundament van een sterke cultuur. Wanneer de organisatie grip heeft op deze thema’s kan je met grote zekerheid aangeven dat je een gezonde en rendabele organisatie bent. Het links laten liggen van één van deze thema’s blijkt een risico, omdat de organisatie hierdoor zowel financieel als menselijk kapitaal verliest. Het analyseren en optimaliseren van het 7V Model van HR Rendement zorgt voor meer medewerkerswaarde, klantwaarde en financiële waarde!

Een hele belangrijke factor die een significante invloed heeft op alle HR thema’s binnen het 7V Model van HR rendement is bevlogenheid: ‘De band met de organisatie, de mate van energie, enthousiasme en inspiratie voor het werk’. Uit onze onderzoeken blijkt dat bevlogenheid invloed heeft op alle 7 HR thema’s. Investeren in de bevlogenheid van medewerkers zorgt dus voor een gezonde en rendabele organisatie! Dus wil je regisseur zijn van het heden en winnaar van de toekomst? Focus je dan op deze belangrijke HR-thema’s door kwantitatieve en kwalitatieve onderzoeken, structurele reflecties en gerichte interventies.

7vmodelhrrendement-wit

Wil jij ook weten hoe bevlogen de medewerkers binnen jouw organisatie zijn? Nolost Capital kan de bevlogenheid binnen jouw organisatie in kaart brengen, oorzaken aanwijzen en een verbeterprogramma opstellen zodat je medewerkers gelukkiger worden en je organisatie meer rendabel! Bekijk hier onze dienstverlening.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nolost Capital is een ervaren en betrouwbare partner

Wij hebben een onderwijserkenning van het CRKBO en zijn geaccrediteerd door het ministerie SZW voor sociale innovatie & duurzame inzetbaarheid. Tevens zijn we in 2014 gehonoreerd in de top 100 HR Experts van de wereld door de New York Times en Forbes. Daarnaast werken wij samen met diverse Universiteiten.

© 2020 Nolost Capital B.V. – algemene voorwaarden – anonimiteitsgarantie – privacy – disclaimer

Back To Top